Ką reikia žinoti apie kavos aparato remontą ar valymą?

Kavos aparato profilaktinis valymas ir remontas – tai svarbus procesas, kuris ne tik užtikrina aparato ilgaamžiškumą, bet ir gali nežymiai pakeisti Jūsų mėgstamos kavos skonį bei aparato veikimą. Taigi, kokių pokyčių galite tikėtis?

  1. Švaros ir saugos užtikrinimas. Atliekant profilaktinį valymą, pašalinami pelėsio, riebalų, purvo bei kalkių nuosėdos iš aparato vidinės sistemos. Be to, sistemos vidus padengiamas specialiu sluoksniu, kuris sumažina kavos aliejų likučių kaupimąsi iki dviejų kartų. Vandens sistema išvaloma ir dezinfekuojama naudojant profesionalias higienos priemones.
  2. Geresnė kavos sumalimo kokybė. Išvalytas ir kalibruotas kavos malūnėlis užtikrina kavos grūdelių tolygų sumalimą. Tai reiškia, kad kava iš aparato turi bėgti tvarkingomis, siaurėjančiomis juostelėmis.
  3. Išspaudų kaita. Po profilaktinio valymo, iš aparato gaunamos kavos išspaudos vėl įgauna gražią, taisyklingą formą, primenančią maždaug 2-3 cm storio tabletes.
  4. Keičiasi aparato veikimo garsas. Dėl išvalytos vandens sistemos ir, galbūt, pakeistos vandens siurblio, aparatas gali veikti šiek tiek garsiau, tačiau efektyviau.
  5. Vandens filtro keitimas. Jei naudojamas vandens filtras, rekomenduojama jį keisti kas dvi mėnesius arba po 60 išfiltruotų litrų vandens. Senstantys filtrai gali prarasti savo efektyvumą.
  6. Transportavimo poveikis. Grąžinant aparatą, gali kilti vibracijų, kurios sukelia maltos kavos ir vandens lašų išsibarstymą aparato viduje. Tačiau tai neturėtų turėti įtakos atliktai profilaktikai ar kavos kokybei.
  7. Skonio pasikeitimai. Po valymo ir dezinfekavimo, vandens temperatūra vidutiniškai padidėja nuo 2 iki 10 laipsnių, o taip pat pasikeičia sumalamos kavos kiekis bei rupumas. Tai gali nežymiai paveikti skonį.

Rekomenduojama skirti šiek tiek laiko aparato nustatymų susireguliavimui, kad kiekvienas Jūsų puodelis kavos ir toliau džiugintų puikiu skoniu ir būtų malonus dienos pradžios akcentas.